Blogg

Kundecase Autoload: Om nyhetsbrev og bursdagkake

Benedikte Kluge

Benedikte Kluge

Autoload.no åpnet nettbutikken allerede i 2011, og knappe 2 år senere opprettet de en MailMojo-konto for sin e-postmarkedsføring. Nettbutikken har godt med besøkende, og 2017 måtte Autoload.no få seg større lager på grunn av all etterspørselen. De valgte seg ut Skien, og herfra sendes 99% at varene ut til hele Norge.
Det er kanskje ikke rart at Autoload trengte mer plass. Norges største leverandør av lasteutstyr til bil, takstativ, hundebur og tilbehør til vannsport og ski, ble startet da de to gründerne ønsket å bygge opp noe med bredt spekter, noe som hadde alt.
Faksimile fra AUtoload nettbutikk

Foto fra Autoloads Facebookside

De var alene om markedet en stund, men etterhvert dukket det opp konkurrenter.
«Det finnes andre, store og små, men få som har et så bredt spekter som oss på merker og modeller», forteller daglig leder Petter Kaas Dahlgren.

Luksusproblemer

Men selv om det plutselig er flere om beinet, mener Petter at Autoload fortsatt er unike.
«Vi har vi jo veldig gode priser, da. Dessuten har vi mesteparten av varene våre på lager, så vi sender fort ut til kunde.»
Og når Autoload er raske på avtrekker’n, reagerer også kundene kjapt. Særlig når det blir sendt ut et nyhetsbrev.
«Vi får utrolig bra respons på dem, det merker jeg», sier daglig leder, selv om det ikke er han som har ansvar for å sende ut.
Fra nyhetsbrevet lander i innboksen begynner ordrene å tikke inn raskere enn vanlig.

37 eksempler på gode emnefelt for inspirasjon

Visste du at 47% av mottakere åpner e-post kun basert på emnefeltet? Last ned disse eksemplene og bli inspirert.
«Her i mars hadde jeg bursdag og skulle ha bursdagsselskap. Jeg visste ikke at det gikk ut nyhetsbrev samme dag, og fikk et skred av ordre midt mellom gjester og kake», forteller Petter for å illustrere hvor stort trykket kan bli, og legger raskt til: «Men det er jo et luksusproblem.»
Portrett av daglig leder, Petter Kaas Dahlgren

Mange ordre, ingen kake? Daglig leder i Autoload, Petter Kaas Dahlgren

Fra innboks til mersalg

Autoload vet å benytte seg av e-postmarkedsføring, og det er jo forståelig når responsen er så tydelig – og så god. Selv om de fleste utsendelsene er tilbuds-e-poster, forteller daglig leder at de er svært bevisste på hvordan e-post er nyttig markedsføring.
«Vi viser at vi eksisterer», sier Kaas Dahlgren «Slik blir vi top of mind hos kundene.»
Det engelske uttrykket sikter til de merkevarene forbrukerne først og fremst tenker på når de har et behov, eller de som knyttes til en spesiell type vare eller tjeneste. Så selv om nettbutikken sender flest salgsrelaterte nyhetsbrev, vil tilstedeværelsen i innboksen ha en viktig påminnelsesfunksjon for mottakerne.
«Med den kundebasen vi har, vil vi gjerne få kundene som stamkunder. Hvis du ikke bruker den muligheten til markedsføring, er det jo dumt. Her når vi jo fram til dem som allerede har kjøpt av oss og vil kjøpe masse mer», sier Petter.

De 6 vanligste feilene innen e-postmarkedsføring

Last ned gratis PDF som lærer deg hvordan du unngår de 6 vanligste feilene som gjøres med nyhetsbrev
Autoload har mange besøkende som er på jakt etter én ting, men oppdager flere nyttige hjelpemidler når de først er i nettbutikken. For bileiere er det for eksempel stadig noe som skal oppgraderes, endres og forbedres. For dem kan Autoload være the go-to-place for det meste de trenger i bilsammenheng.
«Vi hadde en kampanje på takboksheiser som ble sendt i påskedagene, og i ukene etter det fulgte det veldig mye bestillinger, men også mersalg i tillegg.»
Petter funderer på om det kan være fordi folk vil ha mest mulig inkludert i frakten, når de først bestiller. Autoload AS tilbyr alle sine kunder flat fraktpris, og en slik deal kan sammen med nyhetsbrevet sørge for større salg enn “bare” de annonserte varene.
UPS-bud bakfra som bærer mange pakker

Foto: Maarten van den Heuvel

Huskehjelp og god planlegging

Tidspunkt og frekvens på utsendelsene varierer litt, men Autoload vet å bruke nyhetsbrev til sesongrelaterte kampanjer. Gjennom e-postene kan de hjelpe kundene å tenkte takboks i tide til vinterferier og lignende. På den måten slipper de at alle kommer på det akkurat like før utfartsdagen, slik at det bare blir kaos når alle skal bestille samtidig.
«Du kan si vi bruker nyhetsbrev som hjelpemiddel for både oss og kundene. De setter jo pris på en påminnelse om noe de må tenke på selv likevel», sier Petter.
Fornøyde kunder er god butikk, og nyhetsbrevet har en åpningsprosent på 30-40%, som slett ikke er så verst for bransjen. I følge statistikk fra i år, er dét over normalen på 23%. Når rundt 4% (mot gjennomsnittlig 3,47%) også klikker seg direkte inn i butikken fra nyhetsbrevet, er det ingen tvil om at det lønner seg for Autoload å bruke e-postmarkedsføring.
«Det er merkbart når vi har sendt ut noe, da får vi en god boost. Vi er veldig fornøyde!» avslutter daglig leder i Autoload.no
Lysende skilt med teksten Service

Foto: Mike Wilson

Kom i gang helt gratis

Fyll inn din e-postadresse, så er du i gang med Mailmojo om få strakser.
Mailmojo

© Mailmojo AS, 2006–2024. Org.nr. 932 054 787 MVA.

hei@mailmojo.no21 42 30 30