Påmeldinger fra Facebook redux

Frode Danielsen

Oppdatering juni 2015: Denne bloggposten er utdatert. Se vår nyeste blogg-post om dette tema for en oppdatert veiledning om hvordan ta i mot påmeldinger fra Facebook.

For et drøyt år siden publiserte vi et innlegg om hvordan ta i mot påmeldinger til nyhetsbrev fra Facebook. I februar i år kom Facebook med en større oppdatering rundt sider som bl.a. utdaterte vårt innlegg så det er på høy tid at vi kommer med litt oppdatert informasjon. Det følgende gjelder derfor som erstatning for steg 2 og 3 i fjorårets innlegg.

Steg 2: Installer en applikasjon for iframe-fane

Static iframe-applikasjonSøk etter «static iframe» på Facebook og velg en av applikasjonene som kommer opp i søkeresultatet. Jeg testet tre forskjellige og kan anbefale den som heter «Static HTML: iframe tabs» eller «Static iFrame», men andre tilsvarende applikasjoner kan fungere like bra. Inne fra applikasjonens side klikker du på «Legg til på min side».

Steg 3: Sett opp fanen med nyhetsbrevskjema

Static iframe-applikasjonGå tilbake til din Facebook-side hvor du nå ser en ny knapp til venstre, ofte kalt «Welcome» som standard. For å endre dette navnet klikker du på «Rediger side», går til «Applikasjoner» og deretter «Rediger innstillinger» for applikasjonen du installerte i steg 2. Her endrer du feltet «Custom Tab Name» til «Nyhetsbrev» eller noe annet passende og klikker «Lagre».

Nå kan du gå tilbake til din Facebook-side og klikke på den nye knappen i venstremenyen. Følg så veiledningene til iframe-applikasjonen for å legge inn HTML-koden for påmeldingsskjemaet du laget i steg 1.