Det har lenge vært klart at vår mobile hverdag har kommet for å bli. Dette gjelder ikke minst også e-post og nyhetsbrev, som leses «på farten» som aldri før.

Men hvor stor andel leser egentlig e-post på mobile enheter i Norge? Det finnes mye tall på dette internasjonalt, men mindre her til lands. Vi har derfor samlet data fra en andel av nyhetsbrev sendt fra MailMojo til norske mottakere gjennom 2014 – og knust tallene fra noen millioner uttrekk.

E-postmarkedsføring lest på forskjellige enheter

For å ta den mest generelle oversikten først, så kan vi se at det fremdeles er over halvparten som åpner nyhetsbrev på en vanlig datamaskin. Men mobile enheter følger hakk i hel (og vokser stadig, kan vi skyte inn).

Vi kommer senere tilbake med tall på hvordan dette har endret seg over tid og innover 2015, men uansett beviser dette at mobil ikke kan overses. Bruker du MailMojo, har alle designmaler vært responsive over noen år allerede, så alt er klappet og klart for at du skal nå ut til alle dine nyhetsbrev-abonnenter.

E-postmarkedsføring lest i operativsystemer

For å gå litt dypere for nysgjerrighetens skyld, har vi her inndelt mottakere på operativsystem. Vi ser her at det ikke overraskende er Windows som fremdeles er størst, men Mac OS X har blitt meget populært.

På mobilfronten er iOS mye større enn Android. Husk dog at dette spesifikt gjelder åpninger av nyhetsbrev fra MailMojo i Norge. Dette betyr ikke nødvendigvis at iOS i seg selv er så mye mer populært enn Android som grafen skulle tilsi, men om ikke annet at brukere av iOS er mye mer aktive lesere av e-post.

Dette viser at det er viktig å undersøke hvordan ditt nyhetsbrev fungerer på andre enheter, operativsystemer og e-postprogrammer enn bare det du selv bruker. Igjen er alle nyhetsbrevmalene i MailMojo testet på tvers av «alle» operativsystemer og enheter, slik at du ikke skal trenge å tenke for mye over dette.

Jeg ville holde fokus på mobil mot vanlig datamaskin her. Men følg med i nær fremtid for et innlegg som konkret går på populæriteten av bestemte e-postprogrammer!