Blogg

Mer interaktive nyhetsbrev med animasjoner

Frode Danielsen

Frode Danielsen

En av utfordringene med å skape nyhetsbrev som engasjerer er hvordan du får mottakerene til å klikke seg inn på lenkene i nyhetsbrevet. En taktikk som har blitt mer populært blant markedsførere er å introdusere enkle animasjoner i nyhetsbrev. Og gjør man dette på en riktig måte kan det absolutt ha en god effekt på responsen og antall klikk, men som med mye annet i livet er det viktig å være måteholden.
Det er som oftest lurt å holde seg til én animasjon i et nyhetsbrev, for å fremheve det viktigste budskapet. Og animasjoner i hvert eneste nyhetsbrev du sender kan gjøre at mottakerene dine automatisk ignorerer de, slik at de ikke har den ønskede effekten.

De 6 vanligste feilene innen e-postmarkedsføring

Last ned gratis PDF som lærer deg hvordan du unngår de 6 vanligste feilene som gjøres med nyhetsbrev
BMX-syklist midt i et hopp

Foto: Nicolas Picard

Hvordan du får det til

Men hvordan legger man inn animasjoner i et nyhetsbrev? Med animasjoner mener vi ikke tunge videoer, men korte og enkle animerte bilder som løses ved bruk av bildetypen GIF. Du har ganske sikkert sett en del slike animerte GIF-bilder i de siste årene da det nærmest har gjennomgått en renessanse på Internett.
Med den økte populariteten har det også dukket opp veldig mange tjenester som hjelper deg lage de. Enten du har en video eller en serie bilder kan du enkelt laste de opp til en av de mange nettjenestene og så får du tilbake et ferdig animert GIF-bilde. Ettersom det er et vanlig bilde kan du dermed laste det opp til nyhetsbrevet ditt i MailMojo. To av de største tjenestene for dette er Giphy og makeagif, men søk gjerne selv så ser du at det finnes mange alternativer.
En viktig ting å tenke på er dog at ikke absolutt alle vil se animasjonen din. De som ikke gjør det vil kun se første stillbilde fra animasjonen som et vanlig bilde. Dermed er det viktig at første stillbilde i animasjonen fortsatt inneholder hovedbudskapet og ser fornuftig ut.

Litt inspirasjon til slutt

Det er flere som har vært smarte og kreative med animasjonene og vi tenkte kickstarte din kreativitet med noen eksempler! Nettbutikken Jack Spade selger klær og har f.eks. brukt en animert GIF for å vise forskjellige klesplagg på en modell. En variant av dette kan være å vise samme klesplass på en modell i forskjellige positurer.
Et helt annet eksempel er å bruke en enkel animasjon for å vise hvordan noe fungerer eller brukes. Det kan være et fysisk produkt eller et dataprogram, slik som Bed, Bath & Beyond her demonstrerer enkel vakumpakking av klær for reise.
Og et siste eksempel er å bruke en animasjon for å få frem et smil hos mottakeren. F.eks. ved å riste lett på en gavepakke om du har et ekstra godt tilbud å by på. Her fra Ann Taylor Loft.

37 eksempler på gode emnefelt for inspirasjon

Visste du at 47% av mottakere åpner e-post kun basert på emnefeltet? Last ned disse eksemplene og bli inspirert.

Kom i gang helt gratis

Fyll inn din e-postadresse, så er du i gang med Mailmojo om få strakser.
Mailmojo

© Mailmojo AS, 2006–2024. Org.nr. 932 054 787 MVA.

hei@mailmojo.no21 42 30 30