Blogg

Gjør noe skrekkelig med nyhetsbrevet ditt til halloween

Benedikte Kluge

Benedikte Kluge

Nå nærmer det seg slutten av året, og mørketiden tar over. Halloween har blitt en anledning til å handle, selv om det opprinnelig var dagen da den katolske kirken feiret alle helgenene som ikke hadde en egen dag. I noen kulturer, som i Norge, er dette dessuten dagen for å minnes sine avdøde, kanskje med en tur på kirkegården for å tenne lys.
Merkedagen har også blitt en anledning for fest og feiring, og ikke minst gode tilbud. Dette gir deg som bruker e-postmarkedsføring en anledning til å gjøre noe morsomt og tidsriktig med nyhetsbrevet ditt. Kanskje har du et fryktelig godt tilbud? Her er noen tips til hvordan du skaper den riktige stemningen.
Skjermbilde fra nyhetsbrev med Halloween-tema

Eksempel fra Loft

Emnefelt

Lek deg med ord og uttrykk som er knyttet til halloween. Når utkledde, amerikanske barn banker på dørene, sier de gjerne «trick or treat», altså en rampestrek eller en godbit. På norsk finnes oversettelse á «knask eller knep», «digg eller deng» og «godteri eller fanteri», kanskje også fler. Og så kan du absolutt finne på noe som pirrer nysgjerrigheten eller kiler lattermusklene selv.
Skjermbilde av nyhetsbrev om Halloween-makeup

Eksempel fra makeupmerket Too Faced

37 eksempler på gode emnefelt for inspirasjon

Visste du at 47% av mottakere åpner e-post kun basert på emnefeltet? Last ned disse eksemplene og bli inspirert.

Farger

Alt trenger ikke være svart og oransje selv om det er Halloween. Prøv å skille deg ut fra mengden med andre farger. Kanskje du heller skal holde det i dine egne farger, altså bedriftens fargeprofil. Du kan alltids lage uhyggelig stemning med emojis i emnefeltet eller skumle bilder i nyhetsbrevet.
Skjermbilde av nyhetsbrev fra Domino's om Halloween

Eksempel fra Domino's

Skjermbilde av nyhetsbrev fra Mango om Halloween

Eksempel fra Mango

Tilbud

Sesongvarer selger i sesong, det sier jo seg selv. Og for en nettbutikk er det desto viktigere å få ut lageret de sitter på. Men det er ikke dermed sagt at du ha et tilbud utover å tilby halloween-varer. Likevel blir pakkepriser, gratis frakt eller rabattkoder stort sett godt mottatt.
Og dersom du ikke tilbyr noe som er knyttet direkte til feiringen, kan du bruke anledningen til å komme med et skrekkelig godt tilbud likevel. Det er ikke noe “trick” å tilby mottakerne en sånn “treat”. Bruk nedtellingsfunksjon som for eksempel Sendtric til å skape ekstra dommedagsfølelse.
Skjermbilde av nyhetsbrev med Halloween-rabatt

Eksempel fra Designmodo

Bonus

Bruk festlige, sesongbaserte GIFer for å fange oppmerksomheten og skape liv i nyhetsbrevet ditt. Eller bygg opp spenning med en konkurranse, en gåte eller en quiz, gjerne knyttet til skumle premier. Slipp løs din dypeste, mørkeste idéer!
Skjermbilde av nyhetsbrev om gratis frakt til Halloween

Eksempel fra Wonder

Gratis sjekkliste for e-postmarkedsføring

18 ting du bør sjekke før du sender for å sikre en optimal e‑postkampanje

Kom i gang helt gratis

Fyll inn din e-postadresse, så er du i gang med Mailmojo om få strakser.
Mailmojo

© Mailmojo AS, 2006–2024. Org.nr. 932 054 787 MVA.

hei@mailmojo.no21 42 30 30