Blogg

Lanseringer i 2008: Statistikk & annen snacks

Anders Elieson Steinlein

Anders Elieson Steinlein

Dette ble ikke skrevet i går, faktisk er det mange år siden dette var siste nytt. Men den knallgode funksjonaliteten for å måle respons har vi fremdeles (og har forbedret kraftig), for ikke å snakke om enda mer modernisert system for å lage og sende nyhetsbrev og oversikt og administrasjon av e-postlister.
Vi er meget glade over å kunne presentere en oppgradert utgave av MailMojo – vår største noen sinne når det gjelder ny funksjonalitet og forbedringer! Som alltid har systemet blitt oppgradert for alle våre brukere, så du ikke trenger å foreta deg noe for å få de nye godbitene. Over 50 utvidelser og forbedringer er med i denne oppdateringen, blant annet:

Ny motor for utsending av e-postene

Selv om dette ikke er direkte synlig for deg som bruker er «motoren» som i bakgrunnen sender ut hver og en e-post MailMojo sin viktigste komponent (e-postutsending er jo tross alt konseptet!). Denne er skrevet om så den både er mer effektiv (som vil bety raskere levering av dine utsendelser) og pålitelig. Uforutsette hendelser som f.eks. strømbrudd vil ikke hindre din utsending (den vil automatisk fortsette fra det punktet den ble avbrutt), og du kan selv følge med på fremdriften.
Hånd med en lapp med teksten "YEAH" over masse ballonger

Foto: Rawpixel

Statistikk fra utsendelser

Flere har etterspurt statistikk fra utsendelser, og deres ønsker har ikke gått upåaktet hen! For en gitt utsendelse kan du nå se hvor mange e-poster som ble vellykket levert, hvor mange som kom i retur (ugyldige mottakere), og hvor mange som meldte seg av etter utsendelsen. Vi er derimot ikke helt i mål, men denne versjonen markerer starten på mer som vil komme. Vår database er tilrettelagt for fremtidige utvidelser av statistikken – spesifikt vil vi i neste omgang introdusere statistikk over visninger.

Oversikt over avmeldinger og ugyldige mottakere

I sammenheng med at vi nå samler statistikk så er det dessuten mulig å få en oversikt over hvem som har meldt seg av og hvilke e-postadresser som er ugyldige. Disse kan i tillegg eksporteres, for de av dere med eksterne databaser dere ønsker å oppdatere.

Endring i avsenderfeltet

Blant oppdateringene er også en ny måte avsender vises på i enkelte e-postprogrammer.
La meg først gi en kort (delvis) teknisk introduksjon. Det er egentlig to «typer» avsendere på en e-post sendt fra MailMojo og andre nyhetsbrevverktøy: Hvem e-posten er fra («From»), og hvem som står for selve utsendelsen («Sender»). Førstnevnte er deg, mens sistnevnte er MailMojo.
Av den grunn har «Sender» tidligere blitt satt til «MailMojo.no», med en litt teknisk e-postadresse for sporing tilbake til den faktiske utsendelsen. I henholdsvis Outlook og Thunderbird kunne avsenderområdet se slik ut:
Etter den nye oppdateringen har vi gått bort i fra bruken av «MailMojo.no» som «Sender». I stedet setter vi inn ditt avsendernavn som ellers blir brukt i «From». E-postadressen i «Sender» har også blitt gjort penere, ved å bruke en e-postadresse som likner din egentlige avsenderadresse som brukes i «From». Etter endringen kan det se slik ut:
Resultatet håper vi er et litt hyggeligere avsenderområde.

Kom i gang helt gratis

Fyll inn din e-postadresse, så er du i gang med Mailmojo om få strakser.
Mailmojo

© Mailmojo AS, 2006–2024. Org.nr. 932 054 787 MVA.

hei@mailmojo.no21 42 30 30