Blogg

Bilder i Gmail og «Mountain View, USA» i statistikk

Anders Elieson Steinlein

Anders Elieson Steinlein

Breaking news – men for en stund siden. Denne bloggposten er ikke av de nyeste, selv om bilder fremdeles lastes automatisk i Gmail.
Mot slutten av fjoråret gjorde Google en endring i Gmail med at bilder ble lastet og vist automatisk. Dette var i og for seg en endring vi setter pris på. Det fører nemlig til at mottakere i Gmail ikke trenger å trykke en knapp for å vise bildene i ditt nyhetsbrev – de vises nå automatisk. Dette vil igjen kunne føre til høyere åpningsrate i din statistikk dersom du sender til mange Gmail-mottakere. Det er fordi åpningsstatistikk spores nettopp gjennom at mottakeren laster ned bilder fra vår server.
Det var derimot en liten hake ved denne endringen: Gmail laster ned bildene via sine egne servere først. For å hoppe forbi den tekniske årsaken til dette og hvordan det fungerer, så førte dette kort fortalt til at vår statistikk som sporer hvilken by mottakere åpner/klikker på nyhetsbrev fra ble feil for Gmail-mottakere. De ble dermed sporet til Google sine servere i Mountain View, USA, som du kanskje har sett i statistikken din?
Nå har vi derimot lansert en liten oppgradering av statistikken som tar hensyn til dette og luker bort «feilaktig» stedsstatistikk fra Gmail-mottakere. Du vil altså nå se stedsstatistikken (selv på tidligere utsendelser) bli returnert til det normale.

Kom i gang helt gratis

Fyll inn din e-postadresse, så er du i gang med Mailmojo om få strakser.
Mailmojo

© Mailmojo AS, 2006–2024. Org.nr. 932 054 787 MVA.

hei@mailmojo.no21 42 30 30